Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kábul: Sebevražední atentátníci zaútočili na policejní stanice, několik zraněných

Afghanistán
Afghanistán
Foto: Pixabay

Kábul - Kábulem dnes v rychlém sledu otřásly tři silné výbuchy, po nich bylo slyšet střelbu. Podle úřadů se na různých místech afghánské metropole odpálili sebevražední útočníci. Útoky si vyžádaly nejméně šest zraněných, napsala agentura AP s tím, že bilance zřejmě poroste.

Terčem jednoho z útoků byla policejní stanice v centru hlavního města ve čtvrti, kde sídlí řada velvyslanectví a vládních úřadů, sdělilo afghánské ministerstvo vnitra. Dva sebevražední atentátníci se odpálili u vchodu do stanice.

"Na místo byly rychle přivolány sanitky a celá oblast byla uzavřena," prohlásil policejní mluvčí Hašmat Stanekzáí. Podle něj další z atentátů mířil na policejní stanici v západní části města.

V uplynulých týdnech zahynuly při sebevražedných útocích v Kábulu desítky lidí. Při zatím posledním atentátu 30. dubna přišlo o život 26 osob, včetně devíti novinářů.

Témata:  Afghanistán sebevražedný atentát

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 8:21

Česká televize odhalila jména všech deseti účastníků letošní StarDance

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Francouzský prezident Emmanuel Macron a srbský prezident Aleksandar Vučič během společné tiskové konference před pracovní večeří v prezidentském Elysejském paláci v Paříži (Francie, 8. dubna 2024).

Srbsko se vzdává Ruska. Přibližuje se k NATO

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.