Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nové cesty do Evropy? Převaděči mají pro uprchlíky řešení

Řecko
Řecko
Foto: Pixabay

Atény - Po uzavření balkánské trasy hledají převaděči uprchlíků nové cesty do Evropy. V poslední době se jejich pozornost obrací na Krétu.

Po uzavření balkánské trasy se také obnovil provoz na středomořské uprchlické trase ze severní Afriky do Itálie. Minulý týden se na ní při nehodách utopilo nebo je pohřešováno zhruba 1000 lidí.

Zdroj: YouTube

V úterý na jednu krétskou pláž dorazilo 113 uprchlíků z různých zemí. Bylo mezi nimi 33 dětí a dostali se tam na vraku malé lodě. Minulý pátek řecká pobřežní stráž zachraňovala 65 uprchlíků z lodě, která se dostala do potíží východně od Kréty.

Uprchlíci sdělili úřadům, že cestu nastoupili v Turecku a že jim převáděči slíbili, že je dopraví do Itálie. Dva muži, jeden z Chorvatska a druhý z Černé Hory, byli zadrženi kvůli podezření z převáděčství, oznámila policie z Kréty.

Vzhledem k nové trase potřebují gangy zkušené námořníky, kteří budou schopni proplout s loděmi z Turecka na Krétu a pokračovat z ní až do Itálie.

Témata:  uprchlíci Řecko Itálie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy