Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zuckerberg jde do Evropského parlamentu vysvětlovat únik dat

Facebook
Facebook
Foto: Pixabay

Brusel - Zakladatel a šéf americké společnosti Facebook Mark Zuckerberg se dnes v podvečer setká se zástupci vedení Evropského parlamentu (EP).

Schůzku, svolanou především kvůli otázkám ochrany osobních dat uživatelů sociální sítě Facebook, přitom bude možné sledovat živě v internetovém přenosu.

Setkání s šéfem Facebooku se odehrává jen tři dny před tím, než v Evropské unii začne platit nařízení o ochraně osobních údajů, označované zkratkou GDPR.

Facebook čelí krizi důvěry poté, co vyšlo najevo, že data desítek milionů jeho uživatelů, včetně necelých tří milionů z Evropy, byla neoprávněně využívána konzultantskou společností Cambridge Analytica. Zuckerberg v minulosti mluvil o tom, že v reakci na skandál by pravidla GDPR mohl Facebook aplikovat celosvětově.

Zuckerberg před časem vypovídal na veřejném slyšení před americkými senátory ve Washingtonu. Skutečnost, že by se měla schůzka s vybranými europoslanci odehrát na rozdíl od té v USA za zavřenými dveřmi, vyvolala kritiku.

Témata:  Facebook Mark Zuckerberg 1 europoslanci EU internet

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy