Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Okruh hledání černých skříněk po letadle EgyptAir se zmenšil na dva kilometry

Trasa letu MS804 společnosti EgyptAir
Trasa letu MS804 společnosti EgyptAir
Foto: flightradar24.com

Káhira - Oblast, ve které se pátrá po troskách letadla společnosti EgyptAir, byla zmenšena z okruhu pěti kilometrů na dva. Nejmenovaný zdroj z vyšetřovací komise popřel tvrzení, že letoun vyslal několik varování již během letů, které se uskutečnily 24 hodin před nehodou.

"Zprávy některých francouzských médií, že systém ACARS vyslal třikrát za sebou signály o kouři během letu do Asmary v Eritreji, do Tuniska a po odletu z Káhiry, nejsou pravdivé," uvedl egyptský zdroj.

Identifikační systém letadla ACARS předává prostřednictvím satelitů či radiofrekvencí z letadla na zem krátká automatická hlášení, která se týkají nesrovnalostí, závad nebo vysazení některého ze systémů.

Zdroj: YouTube

Stroj s 66 lidmi na lince Paříž-Káhira se zřítil 19. května nad Středozemním mořem krátce poté, co opustil řecký vzdušný prostor.

Ihned po katastrofě se egyptská vláda a mnozí experti a média přikláněli k tomu, že se jednalo o atentát. Nyní převažuje teze, že v případě letadla společnosti EgyptAir šlo možná o technickou závadu.

Témata:  zřícení letadla Egypt Air

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy