Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Negativní dopad GDPR? Americké weby blokují Evropany

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Washington - Některé americké weby se v souvislosti se zavedením GPDR rozhodly zavést tvrdá pravidla, Na mnohé z nich se dokonce Evropané vůbec nedostanou anebo jen omezeně.

Úplně zablokovány jsou weby LA Times, Chicago Tribune nebo New York Daily News. Evropané na nich najdou pouze omluvu a vysvětlení. 

Na webu USA Today Evropané najdou jen omezenou verzi bez reklam. Místo nich je opět rozsáhlý text vysvětlující proč se tak děje a vysvětlují že tato verze webu o uživatelích nesbírá žádné údaje. Bez reklam je  web listu New York Post.

Weby National Public Radio nebo The Washington Post požadují po uživatelných souhlas s jejich podmínkami. 

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (angl. General Data Protection Regulation neboli GDPR) má podle svých tvůrců zvýšit ochranu osobních údajů na internetu. Podle kritiků se však jedná o těžkopádné řešení, které povede jen k a administrativním potížím a omezení služeb na internetu. 

Témata:  internet EU USA média

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy