Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Armáda za prominutí trestu. Taková je nabídka pro syrské vězně

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto YouTube

Damašek – Nové vojáky hledá syrská armáda, která bojuje nejen proti radikálům z Islámského státu, ale také proti tamním povstalcům. Čerstvé síly hledá úplně všude – i v tamních přeplněných věznicích.

Tamní vláda vyslala své zástupce do přeplněné věznice Adra u Damašku a nabízí trestancům, že jim zbytek trestu promine, pokud se zapojí do bojů v Dajr Az-Zauru a Halabu. S odkazem na zdroj z věznice o tom dnes informoval zpravodajský server Súríja mubášir. Vláda podle něj poslala do věznice vyjednávače, kteří se snaží vězně získat pro armádu.

Speciální nabídka se vztahuje na osoby odsouzené za kriminální i politické činy k delším než pětiletým trestům. Pokud budou trestanci ochotni chopit se zbraní a bojovat na straně vlády, mohou získat prominutí trestů a budou také zproštění obvinění. Zájem je prý velký.

Že armáda má personální problémy a nedostatek vojáků už loni přiznal syrský prezident Bašár Asad. Před rokem se jeho vláda pokusila povzbudit Syřany k boji v řadách armády, když premiér Vaíl Halkí slíbil zvýšení platů vojákům.

Věznice Adra je na severovýchodním okraji hlavního města a patří k největším v Sýrii. Původně byla postavena pro 2500 vězňů s oddělenými křídly, aby se nemísili političtí vězni s těmi, kteří byli odsouzeni za kriminalitu.

Témata:  Sýrie Armáda Sýrie věznice

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.