Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vladimir Putin se v září možná na okraj summitu sejde s Kim Čong-unem

Un-Čong, Kim
Un-Čong, Kim
Foto: china.org.cn

Moskva – Ve Vladivostoku by se v září mohl sejít ruský prezident Vladimir Putin a severokorejský vůdce Kim Čong-unem. K návštěvě Ruska pozval Kima minulý týden ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov, který byl v Pchjongjangu na návštěvě.

Setkání by se prý mohlo uskutečnit na okraj mezinárodní hospodářské konference. V úvahu připadají různé varianty summitu, tvrdí ruští diplomaté.

Moskva prý čeká na odpověď na Putinův dopis Kim Čong-unovi. Takzvané Východní hospodářské fórum se ve Vladivostoku uskuteční ve dnech 11. až 13. září.

Podle organizátorů se severokorejská účast předpokládá, o složení delegace ale Pchjongjang dosud ruskou stranu neinformoval.

O možném setkání informovala agentura RIA Novosti s odvoláním na své diplomatické zdroje.  Podle severokorejské státní tiskové agentury KCNA šéf KLDR s uspořádáním schůzky s Putinem souhlasil.

Témata:  Vladimír Putin Severní Korea Rusko Kim Un-Čong

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy