Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidé v Hradci Králové se přiotrávili kebabem, hygienici provozovnu uzavřeli

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Hradec Králové – V Hradci Králové byla uzavřena provozovna rychlého občerstvení. Hygienici tak reagovali na fakt, že se tam dnes odpoledne přiotrávily desítky lidí.

Lékaři přiotrávené lidi ošetřili ve Fakultní nemocnici Hradec Králové, informoval lékařský náměstek fakultní nemocnice Zdeněk Tušl. „V 18:30 jsme ošetřovali asi 35 lidí, kteří zvrací a jsou intoxikovaní masem, které se zřejmě špatně upeklo. Jsou mimo ohrožení života, následky mít nebudou," řekl.

Počet přiotrávených ale zřejmě nebude konečný, podle dostupných informací by se otrava mohla týkat až 60 lidí. V nemocnici bylo v podvečer zaplněno infekční oddělení a pohotovost, uvedl Tušl s tím, že není problém se o větší počet lidí postarat.

Prodejnu kebabu v centru města dnes odpoledne hygienici uzavřeli. Na problém je upozornila nemocnice. "Asi v 16:00 jsme ohlásili na hygienu, že tu je příval lidí s popsanými problémy. Předpokládám, že infekce se projeví za dvě hodiny od požití jídla a že ještě pár lidí by mohlo do nemocnice s obtížemi přijít," dodal.

Mluvčí krajských zdravotnických záchranářů Ivo Novák řekl, že první pacienty s podezřením na otravu ale přivezli do nemocnice už v pondělí. „Bylo to šest pacientů. Dnes jsme jich přivezli 22, další se do nemocnice dostali jiným způsobem. Trpěli nevolností, křečemi v břiše, zvraceli, byli dehydrovaní,“ informoval.

Témata:  Hradec Králové otrava jídlo restaurace

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 18:24

Rusko přijme opatření, pokud v Polsku budou jaderné zbraně, tvrdí Kreml

Ruské ministerstvo obrany přijme všechna nezbytná opatření k zajištění bezpečnosti Ruska v případě rozmístění jaderných zbraní na polském území. Na brífinku v Moskvě to v pondělí prohlásil mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy