Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Otřesný případ: Muslim "obětoval" čtyřletou dceru, aby potěšil Boha. Posedl mě satan, hájil se

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Indií otřásl další brutální případ násilí na dětech. Indický muž doslova popravil svou čtyřletou dceru, aby si naklonil Boha prostřednictvím „oběti", uvádí deník The Times of India. Později řekl policii, že ho Satan přiměl k proříznutí jejího hrdla.

Jen těžko uvěřitelný příběh se odehrál ve čtvrtek ve městě Jodhpur. Šestadvacetiletý Nawab Ali Qureshi se rozhodl během muslimského svatého měsíce Ramadánu provést „rituální oběť" Bohu. Qureshi proto nakoupil nějaké sladkosti a nalákal do svého domu svou dceru Rizwanu, která v té době bydlela u babičky.

Pozdě v noci muž vzal Rizwanu do místnosti v přízemí, recitoval verše z Koránu a prořízl jí hrdlo, popsal jodhpurský policista Rajan Dushyant pro The Times Indie. Pak šel Ind zase spát.

Jeho manželka Shabana se probudila brzy ráno a našla tělo své dcery na verandě. Policie prohledala místo činu a zavolala si Qureshiho k výslechu.

Muž, který provozuje řeznictví, se nejprve pokoušel přesvědčit své příbuzné, že Rizwanu možná zabila kočka, ale jeho žena podala trestní oznámení na neznámou osobu kvůli vraždě, poposal Dushyant. Během vyšetřování se Qureshi nakonec přiznal k vraždě.

„Miluji své dítě víc než svůj vlastní život. Svou dceru jsem nabídl jako oběť,“ řekl policii. Qureshi, podle médií indický muslim, řekl, že měl pocit, že ho posedl Satan, když svou dceru zavraždil.

Lidská oběť je v Indii známa od nepaměti. Jeden z posledních případů se odehrál v červnu, kdy byli na východě Indie zatčeni dva muži poté, co zavraždili šestiměsíční dívku kvůli černé magii. Policie uvedla, že podezřelí nabídli krev dítěte bohům, aby jeho komplic mohl počít vlastní dítě.

Témata:  Indie muslimové ramadán zbraně

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy