Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britská vláda dá peníze uspořené z brexitu do zdravotnictví

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - Britská vláda po odchodu z Evropské unie zvýší investice do zdravotnictví o 20 miliard liber (590 miliard korun), částečně díky uspořeným prostředkům odesílaným dosud do unijních fondů.

V rozhlasovém projevu to dnes oznámila premiérka Theresa Mayová. Národní zdravotnická služba NHS podle premiérky dostane vyšší příspěvek do pěti let.

"Do období 2023/24 dostane NHS dvacet miliard liber navíc oproti dnešnímu stavu," řekla Mayová v prohlášení pro LBC Radio. "Využijeme toho, že budou k dispozici peníze, které už nebudeme posílat Evropské unii. Chceme prostředky investovat, abychom zajistili budoucnost NHS, musíme zajistit vyšší příspěvek," konstatovala.

Zvýšení investic do zdravotnictví premiérka ohlásila při příležitosti 70. výročí založení NHS, která zajišťuje zdravotní služby zdarma pro všechny osoby žijící ve Spojeném království. Peníze investované do NHS jsou tradičně horkým tématem všech britských volebních kampaní.

Témata:  Brexit Velká Británie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy