Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová poslala Trumpa na psychiatrii. Jen se chvástá a otevřeně lže, řekla v projevu

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Washington – S pokračujícími kampaněmi všech tří zbývajících kandidátů na prezidenta USA se postupně vyostřuje i jejich rétorika. Ačkoliv ostrými výroky proslul zejména Donald Trump, demokratka Hillary Clintonová nezůstává pozadu a během svého projevu v San Diegu se do svého rivala tvrdě opřela. Informoval o tom americký deník TIME.

Clintonová se nechala slyšet, že zvolení Donalda Trumpa by pro Spojené státy „bylo historickou chybou". Svého demokratického rivala, Bernieho Sanderse, ve svém projevu Clintonová ani nezmínila. Podle deníku to je jasným signálem voličům, že je přesvědčená o své nominaci.

„Představy Donalda Trumpa nejsou jen jiné. Jsou nebezpečně nesouvislé. Nejsou to ani představy. Je to série bizarního chvástání, osobních svárů a otevřených lží. Není jen nepřipravený. Je povahově nezpůsobilý zastávat úřad, který vyžaduje znalosti, stabilitu a nezměrnou zodpovědnost," pokračovala Clintonová.

„Chválí diktátory, jako je Vladimír Putin, a začíná rozepře s našimi přáteli, včetně britského premiéra, starosty Londýna, německé kancléřky, prezidenta Mexika a papeže," vyjmenovala Clintonová významné osobnosti, které již Trump stačil urazit či pobouřit. „Říká, že má zkušenosti se zahraniční politikou, protože pořádat soutěž Miss Universe v Rusku," rýpla si dále Clintonová.

„Vysvětlení jeho lásky k tyranům nechám na psychiatrech," uvedla také Clintonová. Podle deníku tímto ostrým projevem zároveň ukázala, že je připravená bojovat a případně i porazit Donalda Turmpa v jeho vlastní hře, což znamená urážet a ponižovat svého soupeře.

Témata:  Hillary Clintonová Donald Trump volby v USA

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy