Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na jihu Sýrie vyjednali příměří mezi opozicí a vládními silami

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek - Syrská občanská válka se v uplynulých dnech přesunula na jih země do provincie Dará. Zdroj z Jordánska, na který se odvolává agentura Reuters, oznámil, že se v oblasti podařilo dojednat příměří.

Prostřednictvím takzvaných lokálních příměří se v minulosti podařilo v Sýrii ukončit boje i na jiných místech. Jordánský zdroj neposkytl k dohodě v Dará žádné další detaily. Sdělil pouze, že existují potvrzené zprávy o příměří, které povede k "usmíření" mezi opozicí a vládními silami.

To, že by boje mohly skončit, naznačil dnes také vůdce libanonského šíitského hnutí Hizballáh šajch Hasan Nasralláh. Hizballáh je vedle Ruska a Íránu klíčový spojenec vlády v Damašku. 

K jordánské hranici kvůli bojům uprchlo přes 100 tisíc lidí. Jordánský vládní mluvčí zopakoval, že království nenechá na své území přejít další migranty. V zemi je již zaregistrováno 660 tisíc lidí ze Sýrie.

Témata:  Sýrie Jordánsko Hizballáh

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy