Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pes za letu otevřel zavazadlový prostor Boeingu 737, ke katastrofě nedošlo jen zázrakem

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Moskva - V neděli musel nouzově na moskevském letišti Šeremeťjevo přistát Boeing 737 z Petrohradu. Vyšetřování ukázalo, že dveře zavazadlového prostoru ve výšce 4000 metrů uvolnil malý pes.

Pilotům v kokpitu se během letu rozsvítila kontrolka signalizující otevřený zavazadlový prostor. Pes přehryzal vnitřní přepážku, čímž způsobil, že se otevřela přední část dveří zavazadlového prostoru. Ty se ale pootevřely pouze natolik, že se pes nimi neprodral - a tak zůstal naživu, píše server Newsru.com.

Incidenty s přepravovanými zvířaty nejsou v Rusku žádnou výjimkou. Například v únoru pracovníci zemědělské inspekce na letišti v Chabarovsku při mezipřistání zkonfiskovali živou lvici, která měla namířeno z Penzy do města Zeja v Amurské oblasti - ale bez jakýchkoliv dokumentů. Vlastníci později tvrdili, že na doklady zapomněli.

Celníci na moskevském letišti Domodědovo zase loni v zimě v ruksaku pasažéra z Dubaje objevili 285 ještěrek, chameleonů a různých brouků. 12 z nich let nepřežilo. 

Témata:  letectví a letadla Rusko zvířata

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy