Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Londýně hořel bytový dům, s živlem bojovalo sto hasičů

požár
požár
Foto: Pixabay

Londýn - V londýnské čtvrti West Hampstead hořel v noci pětipatrový bytový dům, s plameny bojovalo sto hasičů. Nad ránem se oheň podařilo dostat pod kontrolu.

Oheň podle hasičů zřejmě vypukl v bytě ve čtvrtém patře, odkud se rozšířil i na střechu. Na místo vyrazilo patnáct hasicích vozů s celkem stovkou požárníků. Podle serveru Evening Standard jsou v postižené budově luxusní byty.

"Hasiči pomohli dvěma lidem z prvního patra a zhruba 50 se jich z budovy evakuovalo," uvedl mluvčí hasičů Clainton Murray. "Londýnská záchranná služba potvrdila, že nikdo nebyl v důsledku tohoto incidentu převezen do nemocnice," dodal později.

Pomoc evakuovaným nabídla mimo jiné nedaleká hospoda U černého lva. "Pro všechny, kteří jsou postiženi ohněm ve West Hampsteadu, jsou naše dveře otevřené... Budeme tu celou noc," napsali zaměstnanci na twitteru.

Témata:  Londýn Velká Británie požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy