Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policejné záhada: Řidič byl tak opilý, že mu nestačila ani stupince na dechovém přístroji

Polská policie
Polská policie
Foto: Facebook

Varšava - Polští policisté zadrželi ve městě Gorzów Wielkopolski tak opilého řidiče, že ani dechový přístroj na měření alkoholu nedokázal rozšifrovat, kolik toho muž vlastně vypil. O velmi kuriozním případu informovala zpravodajská televize TVN 24.

Jak mohl tak silně opilý muž (45) vůbec řídit, je všem policistům naprostou záhadou. Za volant sedl v děsivém stavu a ohrožoval tak nejen sebe, ale i své okolí. Je zázrakem, že se nikomu nic vážného nestalo.

"Naprosto opilý muž si šlapal na jazyk a netušil, kde se nachází, ani proč byl zadržen," uvedl Grzegorz Jaroszewicz z gorzówské policie.

Vzhledem k jeho stavu není divu, že se policisté pokusili muži změřit hladinu alkoholu v krvi. Tady ale pořádně narazili. Přístroj totiž stále dokola ukazoval pouze své maximum: něco přes čtyři promile alkoholu.

Muž skončil v rukou policie, stejně tak jeho auto. Když vystřízlivěl, vyslechl si obvinění z řízení pod vlivem alkoholu. Za troufalý a nebezpečný kousek mu nyní hrozí až dva roky vězení.

Témata:  Polsko alkohol zajímavosti policie Polsko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy