Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V USA někdo zastřelil březí samici delfína, úřady za jeho dopadení vypsaly tučnou odměnu

Delfíni, ilustrační fotografie
Delfíni, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Jackson - Na konci dubna na pláži Waveland v americkém státě Mississippi kdosi zastřelil březí samici delfína. Za informaci vedoucí k dopadení pachatele byla vypsána odměna v přepočtu více než 250.000 korun.

S odvoláním na Národní úřad pro oceány a ovzduší (NOAA) o tom informovala agentura AFP. Pitva odhalila, že příčinou smrti samice delfína byla střela do plic ze zbraně malého kalibru. S matkou zemřel i nenarozený malý delfín.

Podle NOAA se počet případů útoků na delfíny v posledních letech v severní části Mexického zálivu zvyšuje. Od roku 2002 zahynulo na následky střelných zranění či probodnutí ostrými předměty, jako jsou například šípy, nejméně 24 delfínů.

Zabíjení či krmení volně žijících delfínů je v USA zakázané zákonem z roku 1972. V případě jeho porušení hrozí pachateli pokuta až do výše sta tisíc dolarů či roční vězení.

Témata:  delfíni USA zvířata

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy