Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Tádžikistánu auto srazilo a zabilo západní cyklisty, prý to mohl být teroristický útok

Cyklostezky
Cyklostezky
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Dušanbe - V neděli zřejmě došlo v Tádžikistánu k teroristickému útoku. Řidič úmyslně srazil vozem čtyři cyklisty z USA, Švýcarska a Nizozemska. Všichni zemřeli. Zranění utrpěli další tři cyklisté. Policie připisuje čin gangu několika osob.

Incident se stal v lokalitě Sebiston asi 80 kilometrů jihovýchodně od metropole Dušanbe. Řidičem osobního automobilu, který do skupiny cyklistů najel, byl Džafariddín Jusufov (21). Uvedla to místní agentura Avesta.

Na cyklisty členové bandy zaútočili i noži, stav zraněných osob údajně není vážný.

Auto policisté později našli nedaleko místa činu. Jednoho muže zatkli, další dva, kteří kladli odpor, na místě zastřelili. Později byli dopadeni další tři členové skupiny, které policisté rovněž "zlikvidovali," uvádí úřední zpráva. Zda byl mezi nimi řidič útočícího automobilu, není známo.

Témata:  Tádžikistán terorismus cyklisté

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy