Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nikulina mají vyšetřit psychiatři. Kvůli českým lékům je prý nepříčetný

Jevgenij Nikulin
Jevgenij Nikulin
Foto: YouTube

San Francisco - Obhajoba údajného ruského hackera Jevgenije Nikulina požádala o psychiatrický posudek na svého klienta. Vyšetření má zjistit, zda je obviněný příčetný poté, co mu byly v Česku po zatčení podávány léky, a tedy zda může v USA stanout před soudem.

Nikulin byl v říjnu 2016 zadržen v Česku a letos v březnu vydán do Spojených států.

"Skutečně (Nikulin) není v nejlepším stavu. Je apatický, často neodpovídá na otázky," řekl advokát Arkadij Buch (jeho jméno bývá také psáno Arkady Bukh).

"Je záhodno připomenout, že po zatčení v Česku jej bez jakékoliv příčiny drželi několik dnů v psychiatrické léčebně, kde ho cpali silnými psychotropními látkami. Soudím, že nyní není schopen předstoupit před soud, aby hájil svou nevinu," řekl advokát.

Nikulinova přítelkyně Anna tvrdí, že na duševním stavu vězně se podepisuje to, že po 24 hodin pobývá sám v cele. "Nejednou říkal, že pomalu přichází o rozum. Samozřejmě se snaží žertovat a dozvědět se o tom, co se děje, ale je mu těžko," řekla deníku.

Témata:  Jevgenij Nikulin psychiatrie Česká republika USA

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 11:50

WHO hovoří o globální pandemii. Obává se šíření ptačí chřipky

Světová zdravotnická organizace (WHO) vyjádřila znepokojení nad šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy