Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ničivé záplavy na jihu Indie si vyžádaly už 164 obětí

Indie
Indie
Foto: tourism.gov.in

Dillí - Katastrofální záplavy a sesuvy půdy na jihu Indie si vyžádaly již 164 mrtvých. O své domovy přišlo přes 220 tisíc lidí. Školy ve všech 14 okresech státu Kérala jsou uzavřené.

Záchranáři s použitím vrtulníků a člunů evakuují stovky lidí uvázlých na střechách domů. Pro obyvatele, kteří přišli o své domovy, bylo otevřeno přes 1500 táborů a útulků. Úřady rozdávají potravinovou pomoc desetitisícům lidí, kteří před záplavovými vodami uprchli na výše položená místa.

Hlavní letiště ve státě Kérala je zatopené a bude mimo provoz až do 26. srpna, píše BBC. Záplavy a sesuvy půdy zničily řadu silnic a mostů a způsobily velké problémy také v železniční dopravě. 

V postižených oblastech přetrvává stav nejvyšší pohotovosti, protože se očekávají další deště. Letošní povodně jsou ale podle médií nejhorší za posledních 100 let.

Témata:  Indie povodně

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy