Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Stockholmu demonstrovali neonacisté. Akce byla poklidná

Vlajka Švédska
Vlajka Švédska
Foto: Pixabay

Stockholm - Nordické hnutí odporu (NRM) svolalo na dnešek do Stockholmu šestihodinovou manifestaci, dorazilo zhruba 200 neonacistů. Po několika hodinách se ale počet účastníků snížil, organizátoři proto nakonec zrušili plánovaný pochod.

Proti NRM, která zastává postoje proti EU, homosexuálům či přistěhovalectví, ve švédské metropoli demonstrovalo zhruba 200 lidí. Policie ve velkém počtu hlídkovala v ulicích, k žádným sporům ale nedošlo.

Jak poznamenala agentura AP, ve Stockholmu se dnes konalo vícero akcí. Například pochod za práva zvířat přilákal 500 lidí.

Akce krajní pravice se konala před parlamentními volbami, které se v zemi uskuteční 9. září. V kampani se hlavním tématem stala migrace, Jen v roce 2015 přijalo Švédsko přes 163.000 žadatelů o azyl, což je z hlediska Evropy největší počet v poměru na jednoho obyvatele.

Témata:  Švédsko neonacisté

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy