Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Taliban zabil unesené členy bezpečnostních sil. Dnes unesli další lidi

Šéf pákistánského Taibanu Hakimulláh Mahsúd
Šéf pákistánského Taibanu Hakimulláh Mahsúd
Foto: AFP

Kábul - Taliban zabil 12 členů bezpečnostních sil, kteří byli uneseni v minulých dnech v afghánské provincii Ghazní. Islamisté dnes unesli další osoby.

Před několika dny bylo z ulic provinční metropole Ghazní uneseno 12 příslušníků bezpečnostních sil. Jejich mrtvá těla byla nalezena v úterý večer.

Mluvčí kunduzské policie uvedl, že Taliban dnes zastavil autobus na dálnici a prohledal ho. Kolik lidí zajali, mluvčí nesdělil. Člen provinční rady Amruddín Válí prohlásil, že z autobusu a dalšího automobilu značky Toyota vzali povstalci "nejméně 40 rukojmích".

Zhruba před týdnem islamisté zastavili v provincii Kunduz několik autobusů a přes 180 cestujících vzali jako rukojmí. Množství z nich vzápětí propustili, ale deset jich u kraje silnice zastřelili a další dva zabili krátce nato. Osm osob stále zadržují. Podle Talibanu se jedná o vojáky, vláda to ale popírá.

Témata:  Tálibán Afghanistán

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy