Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Znásilňování jeptišky v klášteře? Chlípný biskup zůstane ve vazbě

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Dillí - Indický soud dnes rozhodl, že biskup obviněný ze znásilnění jeptišky nebude propuštěn na kauci a zůstane v policejní vazbě. Informoval o tom deník The Times of India. Policie požádala o více času na výslech 52letého muže, který veškerá obvinění popírá. Případ vyvolal celonárodní pozornost a bezprecedentní protesty jeptišek.

Katolický biskup Franco Mulakkal údajně v rozmezí let 2014 až 2016 třináctkrát znásilnil jeptišku, informovala agentura Reuters. Čtyřiačtyřicetiletá řádová sestra se na policii obrátila v červnu a tvrdila, že církev i přes její opakované stížnosti nereagovala. Biskup byl zadržen v pátek poté, co ho Vatikán dočasně zbavil úřadu.

Mulakkal veškerá obvinění popírá s tím, že jde o spiknutí odpůrců katolické církve.

Mulakkal byl biskupem v diecézi Džalandhár v severoindickém státě Paňdžáb. Řád, jehož je jeptiška členkou, působí ve státě Kérala, který do diecéze Džalandhár spadá. K sexuálním útokům docházelo při biskupových návštěvách kláštera, tvrdí řádová sestra.

Křesťané tvoří v Indii menšinu. V rámci celé Indie se k nim počítají tři procenta obyvatel, ve státě Kérala na jihu indického subkontinentu je ale křesťany 20 procent obyvatel. Podle legendy sem v roce 52 připlul jeden z dvanácti apoštolů, svatý Tomáš.

Témata:  Indie znásilnění církev

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy