Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Švýcarská stíhačka F-5 se zřítila v Nizozemí +VIDEO

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: af.mil **www.af.mil**

Amsterodam – Při cvičném letu se dnes na severu Nizozemí zřítila stíhačka patřící švýcarské armádě. Pilot se včas katapultoval.

Podle informací agentury Reuters havárii bojového letounu Northrop F-5 způsobila srážka s jiným letadlem ve vzduchu. Švýcarský letoun se zřítil do jezera poblíž vesnice Bitgum, druhý stroj bezpečně přistál.

Zdroj: YouTube

Nehoda se stala poblíž města Leeuwarden na severu Nizozemska, kde se nachází i letecká základna nizozemské armády. Na ní se má o víkendu konat letecká show, kvůli které do země přiletěly i švýcarské stíhačky.

Švýcarské ministerstvo obrany pád letadla potvrdilo a uvedlo, že stroj byl součástí akrobatické skupiny Patrouille Suisse.

Příčiny havárie zatím nejsou zcela jasné a vyšetřují se. Nic bližšího se dosud neví ani o zdravotním stavu katapultovaného pilota.

Témata:  Švýcarská armáda letecké nehody Nizozemí U.S. AIR FORCE

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy