Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyloučení studenti zapálili školní ubytovnu, zemřelo nejméně 11 chlapců

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Nejméně 11 studentů střední školy zahynulo v Ugandě při požáru, který v noci na dnešek propukl na školní ubytovně. Oznámila to místní policie.

Oheň zřejmě úmyslně založili bývalí studenti, které škola nedávno vyloučila. Podle agentury Reuters jde o nejhorší požár na ugandských školách za poslední roky.

V plamenech, které zachvátily studentskou kolej střední školy poblíž hranic s Tanzanií, přišlo o život 11 chlapců. Na kolejích je ubytováno celkem asi 130 studentů.

Death toll rises to 11 in Rakai school fire #NTVNewsAccording to students, the incident occurred at around midnight when the victims had been locked inside the dormitory. https://t.co/owG9tvPIBE pic.twitter.com/hMOMm5KQFA

— NTV UGANDA (@ntvuganda) 12. listopadu 2018

Oheň také způsobil zranění několika dalším studentům, které záchranáři převezli do blízkých nemocnic. Jejich přesný počet neupřesnili.

Témata:  Uganda oheň požáry

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy