Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Korsiku míří silná bouře, lidé nemají vycházet

Hurikán
Hurikán
Foto: Pixabay

Francouzští meteorologové vydali na dnešek nejvyšší, červený stupeň varování pro ostrov Korsika v souvislosti s očekávanou mohutnou bouří. Vichr by během dne mohl dosahovat v nárazech 130 až 150 kilometrů za hodinu. Meteorologický ústav proto doporučuje za bouře nevycházet ven, píše agentura AFP.

"Zůstaňte doma a vyhněte se jakýmkoli venkovním aktivitám. Pokud se někam musíte vydat, buďte velmi opatrní. Pohybujte se po hlavních silnicích," uvedl meteorologický ústav.

Bouře má na ostrov dorazit ze severu a v průběhu dopoledne postihne oblast města Bastia ležícího na severovýchodním pobřeží. Odpoledne se pak živel přesune do údolí, která se nacházejí v jihovýchodní části ostrova, přičemž zvlášť silně budou zasaženy oblasti kolem měst Ghisonaccia, Conca a Porto-Vecchio.

Na poloostrově Cap Corse na severu Korsiky a v okolí může dnes vítr v nárazech dosahovat dokonce 210 kilometrů za hodinu, sdělili meteorologové. Problémy na pobřeží mohou působit také vysoké vlny.

Druhý nejvyšší, tedy oranžový stupeň varování vyhlásily kvůli bouři také čtyři pevninské departementy: Alpes-Maritimes, Isere, Savojsko a Horní Savojsko. V Alpách může být vichr provázen hustým sněžením, uvádějí meteorologové.

Témata:  Korsika hurikán

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy