Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vtip nebo hrozba? Před bratislavským chrámem stála muslimka se samopalem

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Bratislava - Pěkně nejapný žert si na věřící přichystal neznámý vtipálek. Před bratislavský Dóm sv. Martina někdo ráno umístil figurínu muslimky držící maketu samopalu. Místo mše policie uzavřela okolí chrámu. Figurínu dokonce musel prověřit pyrotechnik.

"Dnes krátce před čtvrt na deset jsme prostřednictvím linky 158 přijali oznámení o figuríně v černém oděvu s maketou zbraně, která má být umístěna před hlavním vchodem do Dómu sv. Martina na Rudnayově náměstí v Bratislavě. Bezprostředně po přijetí oznámení byli na místo vyslány policejní hlídky, které oznámení potvrdily," uvedla pro web tvnoviny.sk policejní mluvčí Lucia Mihalíková.

Policie nejbližší okolí chrámu uzavřela. Figurínu zkontroloval také pyrotechnik se psem cvičeným na vyhledávání výbušnin. Potvrdil, že na těle nemá žádné výbušniny a není tedy nebezpečná. V současné době policisté vyšetřují, jak se figurína s maketou zbraně před chrám v centru Bratislavy dostala.

Dóm svatého Martina je největší kostel v Bratislavě a diecézní chrám bratislavské arcidiecéze. Posvěcen byl v roce 1452. Po Bratislavském hradě je druhým nejvyhledávanějším cílem turistů ve slovenském hlavním městě.

Témata:  SR Bratislava Slovensko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy