Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brexit nejde podle plánu? Mayová zvažuje dvouměsíční odklad

Mayová, Theresa
Mayová, Theresa
Foto: European Union

Britská premiérka Theresa Mayová ve svých plánech dalšího postupu zvažuje až dvouměsíční odklad odchodu Spojeného království z Evropské unie. Napsal to britský list The Telegraph.

Vládní činitelé podle deníku připravili sérii alternativních řešení ve snaze předejít rezignacím ministrů, kteří jsou v nadcházejícím týdnu rozhodnuti podpořit návrh části poslanců odmítnout odchod Británie z EU bez uzavření dohody.

If the House of Commons fails to seize control of the #Brexit process this week to force a delay, it will be as culpable as the PM/UK government when UK crashes out at the end of March with either no deal or the PM’s very bad deal.

— Nicola Sturgeon (@NicolaSturgeon) 24. února 2019

Ministerská předsedkyně v neděli řekla, že parlament nebude příští týden hlasovat o brexitové dohodě, má se tak ale stát do 12. března, tedy pouhých 17 dní před stanoveným termínem brexitu.

The Telegraph bez uvedení zdroje napsal, že vyrozuměl, že mezi plány připravenými činiteli Downing Street je oficiální žádost podaná Bruselu o odklad brexitu, pokud nebude do 12. března dosaženo dohody.

Témata:  Brexit Velká Británie Theresa Mayová

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.