Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za masakrem v klubu v Orlandu nestojí radikální islám? Mateen měl problémy s vlastní orientací

Omar Mateen zabil v Orlandu 49 lidí
Omar Mateen zabil v Orlandu 49 lidí
Foto: myspace.com

Washington - Za střelbou v nočním klubu v Orlandu možná vůbec není radikální islám, nýbrž sexualita Omara Mateena. Měl patrně problémy s vlastní orientací, naznačil Jim Van Horn (71), který útočníka znal jako častého návštěvníka gay baru Pulse.

Policie prozatím o motivu nehovoří, ačkoli se jí střelec vyznal z věrnosti k radikálnímu hnutí Islámský stát.

"Myslím si, že je možné, že se pokoušel vyrovnat se s vnitřními démony, zbavit se vzteku na homosexualitu," tvrdí Van Horn, který v neděli ztratil tři přátele. "Je to pro mě opravdu matoucí. Nemůžete změnit to, kým jste. Pokud ale předstíráte, že jste jiný, tak pak můžete vystřílet gay bar," uvedl.

Van Horn řekl, že ačkoli Omara viděl, příliš se s ním nepřátelil. V podniku se podle něj pozdější útočník očividně snažil "sbalit" muže. Přátelé také Van Hornovi řekli, že ho s Omarem neradi vidí, neboť se jim zdá být podivný.

Témata:  Omar Mateen (vrah z Orlanda USA - 12.6.2016) střelba v nočním klubu ve městě Orlando

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy