Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krvavá pomsta v Orlandu: Svědek promluvil o útočníkově motivu

Omar Mateen zastřelil v klubu v Orlandu 49 lidí
Omar Mateen zastřelil v klubu v Orlandu 49 lidí
Foto: myspace.com

Orlandu - Policie dosud neobjasnila motiv otřesného masakru v gay klubu Pulse v Orlandu, kde Omar Mateen postřílel 49 lidí. Nyní se ovšem objevil svědek, který tvrdí, že šlo o krvavou pomstu.

Muž identifikovaný pouze jako Miguel v pořadu televizní stanice Univision prohlásil, že Mateen s ním měl intimní vztah. Dokonce prý klub Pulse, kde nedávno vraždil, pravidelně navštěvoval.

Miguel také tvrdí, že Mateen se rád tulil a pro homosexuální styky vyhledával partnery s hispánskými kořeny, kteří ho ovšem prý často odmítali.

Na válečnou stezku Mateena prý poslalo, když po sexu ve třech zjistil, že jeden z jeho spolunocležníků je HIV pozitivní. "Omar mi pak řekl, že za to zaplatí," říká Miguel.

Doplnil, že s Mateenem měl intimní kontakty loni od října do prosince. Střelec si s ním prý často povídal o své víře v islám. Mateenova manželka prý navíc moc dobře věděla, že její druh je gay.

Miguel popsal, že s Mateenem měli 20 schůzek v jednom z orlandských hotelů, během nichž na něj muž působil, že ho vlastní sexuální orientace mátla a své pocity utápěl v alkoholu.

Po sexu s HIV pozitivním partnerem prý Mateena neuklidnily ani negativní výsledky testů. Údajně se bál, že ještě neuplynulo dost času na to, aby výsledky byly přesné. Proto sliboval pomstu.

"Promluvil jsem proto, že se domnívám, že nešlo o teroristický útok, ale o pokus o pomstu," líčí Miguel. První rande s Mateenem prý proběhlo v baru, další schůzky pak v hotelu Ambassador.

Tam byl Mateen pravidelným hostem, což potvrdil i hotelový personál. Jen loni se střelec do knihy hostů zapsal třiašedesátkrát.

Témata:  střelba v nočním klubu ve městě Orlando Omar Mateen (vrah z Orlanda USA - 12.6.2016)

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy