Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Průzkumníci našli trosky letadla EgyptAir. A co černé skříňky?

zřícení letadla Egypt Air (19. května 2016)
zřícení letadla Egypt Air (19. května 2016)
Foto: Reprofoto YouTube

Káhira - Průzkumná loď nalezla ve Středozemním moři další trosky letounu společnosti Egyptair, který se v květnu zřítil cestou z Paříže do Káhiry. Má to být v místě, kam dopadla největší část stroje.

Egyptští vyšetřovatelé oznámili, že našli největší trosky zříceného letadla. Fotografie nálezu již vyšetřovatelé mají. Chystají se sestavit mapu a podle ní pak upřesnit místa, kde je potřeba hledat další úlomky i černé skříňky.

První trosky objevilo egyptské námořnictvo již v květnu, na začátku června pak pátrači zachytili signál z černých skříněk. Zařízení se ale zatím nepovedlo přesně lokalizovat a vyzvednout. Za pouhý den se ale černým skříňkám vybijí baterie a bude obtížné je najít.

Zdroj: YouTube

Stále není jasné, co pád letadla způsobilo, přestože už byly v moři nalezeny některé trosky a ostatky obětí. Právě černé skříňky, které obsahují letové záznamy, by mohly odhalit, zda za pádem stála technická závada nebo třeba bombový útok.

Airbus A320 odletěl 18. května před půlnocí z pařížského letiště Charles de Gaulle, do cíle určení (Káhiry) už ale nedorazil. V půl třetí ráno, krátce poté, co vstoupil do vzdušného prostoru Egypta, náhle zmizel z radaru.

Témata:  zřícení letadla Egypt Air

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy