Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruské stíhačky udeřily na tábor uprchlíků v Sýrii, mezi mrtvými jsou i děti

Bojová letka RF v Sýrii
Bojová letka RF v Sýrii
Foto: mil.ru

Při dalších útocích v severozápadní syrské provincii Idlib přišlo v noci na dnešek o život 11 civilistů. Informovali o tom záchranáři a exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Osm z obětí jsou členové dvou rodin. Za útokem je podle SOHR syrská armáda a její spojenec Rusko.

SOHR oznámila, že "ruské údery po půlnoci zasáhly neoficiální tábor uprchlíků u Chán Šajchúnu", což je město na jihu Idlibu. Mezi tamními oběťmi byly čtyři děti. Šlo o členy dvou rodin ze sousední provincie Hamá, které do Idlibu uprchly před útoky na svá bydliště.

Při dalším, pozdějším útoku byla zasažena lokalita na východě Idlibu.

Sadly, we report the number of the victims of the airstrikes on #Kafriya Town eastern #Idlib rose to 4, including a woman and her infant, and 12 injured, mostly children. Our White Helmets teams managed to rescue two children and two women alive from the rubble. pic.twitter.com/eRX1OjGlza

— The White Helmets (@SyriaCivilDef) 13. července 2019

Režim v Damašku bojuje o Idlib od dubna a snaží se získat kontrolu nad provincií, do níž se soustředily radikální a povstalecké skupiny.

Při bombardování, které podniká syrská armáda a její spojenci, od začátku ofenzívy zahynulo podle bilance SOHR 590 civilistů, při útocích radikálů padlo 45 civilistů. Před boji uprchlo z domovů na 330.000 lidí.

Témata:  ruské angažmá v Sýrii Syrská krize Sýrie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy