Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Taliban vraždí policisty brutálním způsobem. Umírají při zvrhlém rituálu

Šéf pákistánského Taibanu Hakimulláh Mahsúd
Šéf pákistánského Taibanu Hakimulláh Mahsúd
Foto: AFP

Kábul - Taliban využívá prestižních rituálů "bacha bazi" k inflitraci svých zabijáků mezi chlapce, které v rámci oslav kupují afghánští policisté jako své sexuální otroky. Jedná se o velmi prestižní záležitost, policisté "výhodným nákupem" zdůrazňují své postavení a moc.

Talibanci našli Achillovu patu afghánských úředníků. Využili zvrhlých tradičních pedofilních her "bacha bazi" a mezi atraktivní dospívající chlapce přimíchali své zabijáky. Ti pak v rámci oslav tančí s dalšími dětmi v dámských šatech pánskému publiku. Účastní se i "výběrového řízení", během kterého si policisté hledají své budoucí sexuální otroky.

"Taliban posílá chlapce - krásné chlapce, pohledné chlapce - aby pronikli přes kontroly a zabilili, omámili a otrávili policisty. Přišli na to, že největší slabinou policejních sil je rituál bacha bazi," popsal agentuře AFP exředitel provinční policie Ghulam Sakhi Rogh Lawanaj.

Policisté jsou čím dál více nedůvěřiví. Nikdy nezaznamenali tolik útoků, jako v posledních týdnech. Smutné svědectví přináší i 21letý policista Matjulláh, který jako jediný přežil krvavý útok z loňského roku. Útočníkem byl tehdy otrok velitele kontrolního stanoviště, který ve spánku zastřelil sedm lidí.

Pak "přivedl Talibance a pažbami pušek probodávali tělo, aby se ujistili, že nikdo nepřežil. Předstíral jsem, že jsem mrtvý," popsal Matjulláh. Talibanci pak prý posbírali veškeré zbraně a odešli.

Samotný Taliban se ale nařčení z útoků brání. "Pro takové operace máme speciální jednotku mudžahedínů, všichni jsou to dospělí muži s vousy,"uvedl jejich mluvčí.

Proti zvrhlé tradici Afghánců vystoupil loni americký Kongres, který chtěl celou věc prošetřit. Vyšetřování stále trvá, informuje televize RT. Dorůstající chlapci, kteří se později účastní krutých her, jsou nejčastěji odvlečení z dětských hřišť. Obchodníci se sexuálními otroky si vytipovávají vždy ty nejchudší a nejlépe ovladatelné děti.

Témata:  Tálibán Afghanistán

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy