Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Druhá černá skříňka z letadla EgyptAir se našla

Airbus společnosti Egypt Ait
Airbus společnosti Egypt Ait
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Káhira - Ve Středozemním moři byla nalezena i druhá černá skříňka letounu společnosti Egyptair, která zaznamenává všechny technické parametry letu. Stejně jako první byla i tato rozbitá, ale nejdůležitější část s pamětí se zachránila.

Egyptské úřady v neděli oznámily, že zbývají už asi jen dva týdny, než se vybijí baterie a skříňky z květnové nehody přestanou vysílat signál, díky němuž je možné je objevit. Ve čtvrtek byl oznámen nález první skříňky, která v kokpitu stroje zaznamenávala hovory posádky.

Nyní se připravuje přeprava obou skříněk do Alexandrie, kde se jich ujme generální prokuratura a hlavní vyšetřovatelé, uvedl egyptský tým, který záznamníky postupně našel a vytáhl z moře. Kdy by mohly být oznámeny výsledky rozboru údajů ze skříněk, neupřesnil.

Analýza hovorů a údajů o letu EgyptAir MS804 by měla vnést světlo do příčin katastrofy, při které zahynulo všech 66 lidí na palubě egyptského Airbusu A320.

Ve středu vyšetřovatelé informovali o nálezu prvních trosek stroje speciální průzkumnou lodí vybavenou sonarem, který umí vyhledávat předměty v hloubce až 1800 metrů.

Témata:  zřícení letadla Egypt Air

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy