Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přístav v Calais se musel zavřít. Migranti se snažili doplavat k trajektům +VIDEO

Tábor
Tábor "džungle" v Calais
Foto: Reprofoto YouTube

Calais - V noci na dnešek musela být přerušena lodní doprava ve francouzském přístavu Calais. Tamní hlídky zaznamenaly migranty plavající v moři k nástupištím trajektů směřujících do Británie.

Provoz byl zablokován zhruba na hodinu a půl. Úřady následně provedly prohlídku lodí, které se chystaly vyrazit do anglického Doveru. Ty, které z Británie mířily do Calais, musely zastavit uprostřed moře.

VIDEO: Migranti hledají nové cesty z Francie do Británie

Zdroj: YouTube

Na místě zasahovali záchranáři a nad moře kroužil policejní vrtulník. Nakonec jeden uprchlík doplaval až k doku, zatímco druhého vylovili z moře záchranáři.

V oblasti Calais je až 5000 migrantů zejména z Afghánistánu a Súdánu.

Témata:  uprchlíci Francie Velká Británie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.