Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž ve Finsku střílel na policisty. Jednoho zabil, další je ve vážném stavu

Vlajka Finska
Vlajka Finska
Foto: Pixabay

Helsinky - Útočník v noci na dnešek ve finském městě Vihti zastřelil policistu a druhého vážně zranil. Policie střelce později nalezla mrtvého, příčina jeho úmrtí nebyla oznámena.

Podle televize YLE byl ve Finsku naposledy zabit policista ve službě v roce 2007. Za celé 20. století evidují úřady asi 130 zabitých policistů ve výkonu služby.

Vihti leží asi 30 kilometrů severozápadně od Helsinek. Policie odbržela hlášení o střelbě v jednom odlehlém objektu. Hlídka, která na místo dorazila, se uvnitř následně stala terčem útoku.

Prezident Sauli Niinisto dnes řekl, že zprávu přijal se znepokojením, ministr vnitra Petteri Orpo na twitteru vyjádřil zděšení.

Témata:  Finsko policie Finsko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.