Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sýrie terčem kritiky USA. Co na to Rusko?

John Forbes Kerry
John Forbes Kerry
Foto: usa.gov

Moskva - Rusko se ohradilo proti kritice amerického ministra zahraničí Johna Kerryho, který uvedl, že si Moskva a syrský prezident Bašár Asad musejí uvědomit, že trpělivost Spojených států má své meze.

Podle náčelníka generálního štábu ruských ozbrojených sil Valerije Gerasimova je to naopak ruská trpělivost, která kvůli situaci v Sýrii slábne, uvedla agentura TASS.

"Pokud něčí trpělivost v Sýrii slábne, pak je to naše a ne americká. Plně dodržujeme závazky k příměří a k zajištění národního usmíření v Sýrii. Naopak americká strana má neustále problémy s opozicí pod jejím vlivem," řekl Gerasimov.

Ruský generál rovněž vyslovil pochyby nad tím, jak Američané přijímají a chápou informace z existujících vzájemných komunikačních kanálů, neboť Washington si pravidelně stěžuje na profesionalitu ze strany Rusů.

Připomněl především rusko-americké středisko rychlé reakce v Ženevě a horkou linku, která má sloužit k předcházení incidentů ve vzdušném prostoru nad Sýrií.

Témata:  John Kerry Rusko USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy