Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poprask kolem populárního herce. Svým výrokem na účet znásilněných žen vyvolal vlnu kritiky

Indické ženy demonstrují proti brutálnímu znásilnění a nízkým trestům pro viníky.
Indické ženy demonstrují proti brutálnímu znásilnění a nízkým trestům pro viníky.
Foto: Pixabay

Dillí - Populární indický herec Salman Chán vyprávěl o svých zážitcích z natáčení nejnovějšího filmu Sultán. Prý byl tak vyřízený, že se cítil jako znásilněná žena. Za svá slova schytal ostrou kritiku.

Indická veřejnost je na otázku znásilnění v posledních letech mimořádně citlivá. Téma násilí na ženách se v Indii dostalo do popředí společenského zájmu v roce 2012, kdy v hlavním městě zemřela studentka, kterou v jedoucím autobuse brutálně znásilnila skupina mužů.

Zdroj: YouTube

"Při natáčení tam během těch šesti hodin bylo tolik zvedání a shazování na zem. Bylo to pro mě těžké, protože když jsem se zvedal, musel jsem zvedat 120kilového chlapa desetkrát z deseti různých úhlů," vyprávěl Chán v místní show podle listu The Hindustan Times. "Když bylo po natáčení, cítil jsem se jako znásilněná žena. Nemohl jsem jít rovně. Po jídle jsem musel zpátky na trénink. Nemělo to konce," dodal.

Poté se na Chánovu hlavu v internetovém prostředí snesla kritika. Pisatelé projevili pochybnosti o jeho příčetnosti nebo ho obvinili z hrubé necitlivosti k ženám. Chánův manažer se pokusil hájit svého klienta tvrzením, že slova byla vytržena z kontextu.

Témata:  Indie znásilnění

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy