Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladí Britové hledají práci v zahraničí

Brexit
Brexit
Foto: Pixabay

Londýn – Velká Británie minulý týden odhlasovala odchod z Evropské unie. Britský server The Independent nyní upozorňuje, že v důsledku toho velké množství mladých lidí hledá práci v zahraničí.

Server s odkazem na nově zveřejněnou zprávu uvádí, že se od odhalení výsledků referenda zdvojnásobil počet mladých lidí, kteří hledají práci v zahraničí. Zájem je o zaměstnání například v Dublinu nebo Berlíně.

Irské velvyslanectví v Londýně také muselo požádat britské občany, aby přestali žádat o irské pasy, jelikož v pondělí namísto běžných 200 žádostí obdrželi 4 000 žádostí. Kanadské velvyslanectví oznámilo, že se po oznámení výsledků zvýšila návštěvnost na stránkách týkajících se imigrace, uprchlictví a občanství o 325 %.

Mluvčí webového portálu s nabídkou zaměstnání Indeed uvedl: „Minulý týden většina Britů odhlasovala odchod z Evropské unie, ale hned poté mnoho lidí, kteří v zemi hledají práci, přidalo své vlastní hlasy – šli online hledat práci jinde."

„Většina lidí hledala práci právě v zemích Evropské unie, kterou Británie opouští, přičemž Irsko přitáhlo nejvíce pozornosti. To by mohly být první známky nedůvěry ze strany Britů, kteří hledají práci," dodal.

Témata:  Brexit zaměstnání EU

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy