Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Turecká policie zadržela 11 radikálů napojených na IS. Po útocích už jich je 24 ve vězení

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto YouTube

Istanbul - V Istanbulu bylo zadrženo 11 zahraničních radikálů podezřelých z napojení na Islámský stát (IS). Turecké protiteroristické komando provedlo razii dnes ráno v reakci na úterní atentáty na Atatürkovo letiště.

Zadržení měli údajně vazby na tři sebevražedné útočníky. Mezi 11 zatčenými jsou i osoby ruské státní příslušnosti, které ve městě přebývaly. Celkový počet zadržených v souvislosti s útokem se tak zvýšil na 24, poznamenal deník Hürriyet.

Celkem 13 lidí, z nich byli čtyři cizinci, bylo v Istanbulu zadrženo již ve čtvrtek. Tehdy se operace uskutečnila na šestnácti různých místech v několika čtvrtích.

Úterní sebevražedný útok na istanbulské letiště provedli zřejmě tři cizinci. Podle turecké agentury Anadolu, která se odvolává na zdroj z prokuratury, byli atentátníci občané Uzbekistánu, Kyrgyzstánu a Ruska, přičemž Rus pocházel z Dagestánu. Počet obětí vzrostl na 44, při útocích zemřeli i tři útočníci.

Témata:  teroristické útoky v Turecku Turecko

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy