Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nečekaný útok, muž brutálně knokautoval muslimku

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Kiel – Policie vyšetřuje muže, který se měl v německém městě Kiel o víkendu zbít muslimskou ženu. Je obviněn z napadení. Podle svědků byl čin velmi rychlý a nečekaně brutální.

Policie ještě celou věc neuzavřela. „Stále vyšetřujeme, co se stalo. Chceme se ujistit, že získáme celý obraz situace," uvedl pro server The Local policejní mluvčí Oliver Pohl.

Svědci tvrdí, že 55-letý muž z Kielu před útokem křičel „zas*aní muslimové". Pak ženu napadl. Podle výpovědí těch, kteří to viděli, byl útok nevyprovokovaný a proběhl velmi rychle.

Policie uvádí, že napadená muslimka utrpěla při útoku vícečetné pohmožděniny a má také zlomený nos. Server Kieler Nachrichten zveřejnil fotografii oběti (zde), na které má žena modřiny pod očima.

„Všechno se to stalo během několika sekund," uvedl jeden svědek pro list Kieler Nachrichten. „Bylo to tak brutální - jako boxer, který uštědřil knock out úder."

Trestné činy z nenávisti napříč celým Německem dramaticky vzrostly v roce 2015 poté, co do Německa přišel masivní příliv uprchlíků. Výrazně se také rozšířila islamofobie, ukazuje nedávno zveřejněná studie.

Státní policejní mluvčí Torge Stelck řekl serveru The Local, že úřady zaznamenaly také nárůst politicky motivovaných trestných činů z nenávisti.

Od roku 2014 do roku 2015 se počet těchto zločinů zdvojnásobil z 33 na 66 na celostátní úrovni, většinu z nich mají na svědomí pravicoví extremisté.

Témata:  muslimové Německo policie Německo

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy