Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kadeřník Hollanda milionářem: Kolik si účtuje za prezidentovu hlavu?

Francouzský prezident François Hollande, foto: Jean-Marc Ayrault
Francouzský prezident François Hollande, foto: Jean-Marc Ayrault
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Paříž – Problémy může už tak nepopulárnímu francouzskému prezidentu Françoisi Hollandeovi uškodit fakt, že stát platí obrovskou sumu za jeho osobního kadeřníka. Ten si za jedno volební období přijde v přepočtu na miliony korun.

Hollande už čtyři roky nechává státní aparát, aby platil přemrštěné sumy jeho osobnímu kadeřníkovi. Upozornil na to satirický týdeníku Le Canard enchaîné. Britský deník The Daily Telegraph pak spekuluje, že Informace již tak nepopulárnímu Hollandeovi dále poškodí reputaci a šance na znovuzvolení.

Kadeřník Olivier Benhamou od Elysejského paláce hrubý měsíční plat 9895 eur (zhruba 267.000 Kč) - a to už od roku 2012. Protože má pracovní smlouvu na celé Hollandeovo prezidentské funkční období, za pět let si dohromady vydělá 593.700 eur (přibližně 16 milionů Kč). Kromě toho si však může nárokovat i „místní příplatek" na nájemné a další „rodinné výhody".

Úřad prezidenta obhajoval výši kadeřníkovy mzdy jeho dlouhou pracovní dobou. Olivier Benhamou „zahajuje svůj pracovní den velice brzy a je pak neustále k dispozici, včetně víkendů. Prezidenta upravuje vždy po ránu a také před každým jeho veřejným vystoupením."

Kadeřník prý musel kvůli exkluzivní práci pro Elysejský palác zavřít svůj pařížský salon a nyní je nepřetržitě k dispozici prezidentu Hollandeovi.

François Hollande se v posledních měsících potýká s velkým poklesem popularity. Podle v dubnu zveřejněného průzkumu by v příštích volbách vypadl již v prvním kole, ať už by byl jeho protikandidátem kdokoliv.

Témata:  François Hollande Francie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy