Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šátek proti paparazziům? V Nizozemí ví jak na to

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Amsterodam - Nizozemští návrháři vyvinuli šátek, který ochrání nositele před fotografiemi. Šátek značky Ishu je schopen odrážet světlo a při fotografování s bleskem "vymaže" obličej.

"Žijeme v digitální době, v níž má každý účet na sociálních médiích a musí chránit svou pověst a svůj veřejný obraz," tvrdí Ishu a dodává, "už nikdy nechtěné fotky, které se objeví na Facebooku, Twitteru nebo Instagramu a kolují po Snapchatu," píše německý list Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Na počátku jako v mnoha podobných případech stála náhoda. Nizozemský návrhář Saif Siddiqui chtěl v roce 2009 pořídit společný snímek svých přátel. Oni ale stáli u bicyklu, jehož reflektor odrazil světlo blesku tak nešťastně, že obličeje na fotografii vyšly úplně nezřetelné.

O šest let později návrhář za pomoci odborníků tuto schopnost odrážet světlo přenesl na textil a vyrobil první šátek proti paparazziům.

Témata:  fotografové Nizozemí móda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy