Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Facebook kvůli novým trhům spustil omezenou verzi Messengera

Facebook
Facebook
Foto: Pixabay

San Francisco - Facebook chce posílit svou pozici dominantní světové sociální sítě, dnes proto spustil omezenou verzi aplikace Messenger pro rozvojové trhy.

Aplikace posílání zpráv Messenger Lite bude pracovat s menšími objemy dat a je určena pro oblasti s pomalejším internetovým připojením. Firma ji nejprve začne nabízet v Keni, Tunisku, Malajsii, Venezuele a na Srí Lance.

Facebook je na západních trzích ve stavu nasycení. Firma proto více cílí na rozvojový svět, kde nabízí omezenější verze svých hlavních aplikací.

Ve více než 30 zemích Facebook rovněž nabízí omezené verze internetového připojení pod názvem Free Basics. Tento servis zprostředkovává internet uživatelům, kteří nemají spolehlivé připojení.

Témata:  Facebook internet

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy