Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jihokorejský Samsung prodává telefon se součástkami z Galaxy Note 7

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Samsung

Soul - Jihokorejský Samsung Electronics uvede na trh mobilní telefon Note Fan Edition, který využívá součástky z přístrojů Galaxy Note 7. Ty musel přitom loni stáhnout kvůli problémům s bateriemi.

Telefon se v pátek začne prodávat v Jižní Koreji. Přístroj podle firmy "minimalizuje ekologický dopad" problémů s Galaxy Note 7. Ekologové na firmu tlačili, aby součástky ze stažených přístrojů znovu využila.

Telefon bude stát zhruba 700.000 wonů (asi 14.000 Kč), takže bude asi o 30 procent levnější než Galaxy Note 7, poznamenal zpravodajský server BBC. Nabídka bude omezená na 400.000 přístrojů, ohledně prodeje telefonu v zahraničí bude rozhodnuto později.

Nový telefon bude mít baterii s kapacitou 3200 miliampérhodin (mAh), která podle firmy prošla přísnými bezpečnostními testy. Galaxy Note 7 byl vybaven baterií s kapacitou 3500 mAh.

Smartphone Galaxy Note 7 vstoupil na trh loni v srpnu a měl konkurovat nejnovějšímu telefonu iPhone od americké společnosti Apple. Po několika dnech od zahájení prodeje se však začaly na sociálních sítích objevovat obrázky ohořelých přístrojů.

Témata:  Samsung Jižní Korea mobily

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy