Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie varuje před Facebookem: Na novinky si dejte pozor

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Facebook

Brusel - Belgická policie vydala zprávu, v níž varuje před nebezpečím nových "reakcí" na Facebooku. Pokud chcete ochránit své soukromí, neměli byste je podle policistů vůbec používat.

Sociální síť se novými reakcemi nesnaží vyjít vstříc uživatelům, ale hlavně svým obchodním partnerům, tvrdí belgičtí policisté. Vydali proto varování, aby lidé alternativy "lajků" vůbec nepoužívali, pokud chtějí ochránit své soukromí.

"Facebook si nikdy nenechá ujít příležitost posbírat o nás více informací. A v únoru to znovu potvrdil," začíná zpráva zveřejněná na oficiálním webu policie. Právě od února mají lidé na sociální síti možnost vyjádřit více emocí.

Policisté označují ve svém prohlášení Facebook jako "marketingového šampiona". Nové reakce mu poskytují přesnější informace o uživatelích, protože si mohou vybrat ze šesti tlačítek, nemusí už dávat jen "to se mi líbí".

Zároveň ale musí své emoce zjednodušit, aby se "vešly" do jedné ze šesti kategorií. "Výběr jen ze silných emocí umožňuje zefektivnění algoritmů, které běží na pozadí Facebooku. Jediným klikem tak Facebooku poskytnete informace třeba o tom, co vás rozveselí," píší policisté.

Podle obsahu, na který reagujete, pak sociální síť na míru vystaví reklamu. Produkt se totiž lépe prodává, pokud víte, co si spotřebitel zrovna myslí nebo jak se cítí. A může to být okamžitě - aby inzerenti nepromeškali náladu, v níž právě jste.

Témata:  Facebook Belgie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy