Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další chyba Facebooku: V ohrožení byly miliony dat a účtů

Facebook
Facebook
Foto: Pixabay

Americká společnost Facebook objevila a opravila bezpečnostní chybu. V ohrožení bylo zhruba 6,8 milionu z celkem více než dvou miliard uživatelů stejnojmenné sociální sítě, včetně těch z Evropské unie. Neoprávněný přístup k fotografiím uživatelů podle sdělení firmy přechodně získali vývojáři aplikací.

Podle sdělení Facebooku se problém týkal až 1500 aplikací provozovaných 876 vývojáři. Ti měli v období 12 dní, respektive od 13. do 25. září, přístup i k fotografiím, které uživatelé sice na Facebook nahráli, ale nezveřejnili je. Dále k fotografiím na tržišti Marketplace, kde uživatelé prodávají a kupují použité zboží, a k fotkám a videím, jež si mohou během 24 hodin prohlédnout přátelé na Facebook Stories.

Povolený mají přitom vývojáři přístup jen k těm obrázkům, které uživatel zveřejní na svém profilu. Poškozené členy komunity firma vyrozumí.

Facebook se letos potýká s řadou bezpečnostních problémů. V dubnu vyšel najevo skandál kolem masivního úniku dat uživatelů, ke kterým neoprávněně získala přístup poradenská společnost Cambridge Analytica. V říjnu pak společnost oznámila, že se k údajům na 29 milionech jejích uživatelských účtů dostali hackeři.

Témata:  Facebook

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy