Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Blízká setkání třetího druhu? Vědci tuší, kdy mimozemšťané kontaktují naši planetu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Astronomický ústav AV ČR

Washington - Mimozemská civilizace se spojí s naší Zemí, až se její signál rozšíří po Mléčné dráze. To však může trvat dalších 1500 let. S tímto tvrzením teď přišli astronomové.

Ti tvrdí, že mimozemští vetřelci jednou naváží kontakt s lidskou rasou, ale na tuto událost budeme muset ještě počkat. Vědci provedli výpočet, který je založen na pravděpodobnosti vývoje jejich technologie. Dalším důležitým faktorem je časový úsek, ve kterém se signály rozšíří napříč vesmírem. Ke kontaktu by mělo dojít za dalších 1500 let.

Vědci věří tomu, že nejsme ve vesmíru sami. "Mimozemšťané nás zatím nekontaktovali, ale to neznamená, že neexistují. Vesmír je velké místo," řekl americký výzkumník Evan Solomonides.

"Je možné, že se nám ozvou mnohem dříve. Do té doby si lidé budou myslet, že jsme ve vesmíru sami. Musíme být ale stále na pozoru, nebo nám signály uniknou," dodal.

V Mléčné dráze existuje více než 200 miliard hvězd. Téměř polovina z nich může hostit planety podobné Zemi, odhadují experti. Existuje několik variant, proč ke kontaktu zatím nedošlo. Mimozemské civilizace se mohou spojení obávat, nebo zaniknou dříve, než se k němu odhodlají. Jedna z teorií tvrdí, že nás již delší dobu pozorují, jako součást experimentu.

Témata:  mimozemšťané / UFO vesmir

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy