Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neuvěřitelná místa, která můžete najít díky satelitním snímkům

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

New York/Praha – Mapy Google jsou s námi již více jak 10 let, za tu dobu již stihli nasbírat mnoho a mnoho dat. Nabízí mapy ulic, plánovač cest pro pěší cestu, automobilem, nebo veřejnou dopravou. Nás ale bude zajímat satelitní pohled a snímky míst, které neuvěříte, že existují, jak informuje server Time.

7. Hřbitov vojenských letadel (zde)

Jedná se o leteckou základnu v Tucsonu, kde se posílají vysloužilá letadla. Velikost základny je jako kdybyste postavili vedle sebe 1 300 fotbalových hřišť.

6. Podivné monumenty v poušti na Sahaře (zde)

Jedná se o obří spirálu, kterou vytvořily tři ženy v roce 1997. Zabírá plochu téměř 10 hektarů a na vybudování bylo přesunuto 8 tisíc kubických metrů písku.

5. Komplex budov amerického námořnictva ve stylu svastiky (zde)

Komplex budov, které využívá americké námořnictvo, byl postaven již v 60. letech minulého století. Podle vyjádření armády se jedná o nešťastnou náhodou. Brzy údajně tvar zamaskují, aby nebyli spojování s hákovým křížem.

4. Obří logo Firefox (zde)

Ve světě prohlížečů je několik let největším soupeřem Googlu právě Mozilla Firefox. K výročí stažení 50 milionů programu, se uživatelé z univerzity v Oregonu rozhodli, že v poli vytvoří obří logo. Měří více než 4 tisíce metrů

3. Přistávací plocha pro UFO? (zde)

Na letecké základně v Norwichi se nachází podivná plocha s ještě podivnějšími tvary. Armáda k tomu nechce nic říct. Jen, že to má spojitost s motorkami, což je velice prapodivné vysvětlení.

2. Les ve tvaru kytary (zde)

Les se nachází v Argentině, tvoří ho více než 7 tisíc stromů. Vysadil ho dnes 75 letý farmář Pedro Martin Ureta společně se svými dětmi. Jeho žena nečekaně zemřela a tak se ji rozhodl uctít památku jejím nejoblíbenějším hudebním nástrojem.

1. Podivný obrazec v nevadské poušti (zde)

Podivný obrazec se nachází v nevadské poušti v USA. Lehce může připomínat symbol Iluminatů, takže se kolem něj ihned vyrojilo mnoho konspiračních teorií. Kdo za tímto velkým obrazcem stojí, se ale nikdy neprokázalo a pravděpodobně to tak zůstane navždy.

Témata:  Google satelity

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy