Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pohonné hmoty v Česku opět zdražují

Benzinky, ilustrační fotografie
Benzinky, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Jak ukazují aktuální údaje firmy CCS, ceny pohonných hmot v Česku pokračují v růstu. Benzin je už tradičně nejdražší v Praze a na Vysočině.

Benzin Natural 95 proti minulé středě zdražil o 12 haléřů na průměrných 29,46 Kč/l. Nafta je dražší dokonce o 22 haléřů, litr se prodává průměrně za 28,12 Kč.

V Česku je nejdražší benzin v Praze a na Vysočině, řidiči ho tam pořídí shodně za průměrných 29,87 Kč/l. V mnoha krajích ale její cena ještě zůstává pod 28 korunami.

V hlavním městě je nejdražší benzin v Praze 4, kde ho řidiči pořídí v průměru za 30,23 Kč/l. Více než 30 korun za litr za něj řidiči dají ještě v Praze 8. Nejlevněji mohou řidiči natankovat benzin v Praze 9, a to za 29,49 Kč/l. Za naftu platí řidiči nejvíc nadále v Praze 6, litr tam stojí průměrně 29,54 Kč/l. Nejnižší průměrnou cenu dieselu má Praha 7, kde za něj řidiči v průměru zaplatí 28,38 Kč/l.

V Moravskoslezském kraji se za benzin platí průměrně 29,15 Kč/l, což je nejnižší cena v zemi. Nejlevnější naftu pak nabízejí čerpací stanice v Královéhradeckém kraji, kde litr stojí průměrných 27,58 Kč.

Zdražování ropy vyvolala dohoda Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) o omezení těžby.

Témata:  pohonné hmoty čerpací stanice

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy