Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

EK chce obvinit Google. Důvodem jsou aplikace pro Android

Logo společnosti Google
Logo společnosti Google
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Amsterodam/Frankfurt - Evropská komise chce obvinit Google, že v licenčních dohodách s výrobci chytrých telefonů zajišťuje nepoctivou výhodu svým vlastním aplikacím pro operační systém Android.

Agentuře Reuters to dnes řekly zdroje obeznámené se situací.

Evropská komise již loni v dubnu obvinila společnost Google, že ve výsledcích internetového vyhledávání systematicky zvýhodňovala vlastní produkt umožňující srovnávání nákupních nabídek. Komise tehdy rovněž oznámila nové vyšetřování firmy Google týkající se jejího operačního systému Android.

Evropská komisařka pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestagerová dnes uvedla, že vyšetřování komise se nyní soustředí na smlouvy Googlu s výrobci telefonů a mobilními operátory. Komise se podle Vestagerové obává, že Google by mohl omezovat přístup spotřebitelů k novým aplikacím tím, že požaduje po výrobcích a operátorech, aby do telefonů předinstalovávali jeho aplikace.

Témata:  Google mobily Evropská komise (EK)

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:58

Stoltenberg: NATO neplánuje rozmístit jaderné zbraně v jiných zemích

Během své návštěvy Varšavy ujistil šéf NATO Jens Stoltenberg, že Severoatlantická aliance nemá v plánu rozmisťovat jaderné zbraně v dalších zemích.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy